Έλεγχος από τον Βελγικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων στο εργοστάσιο της AstraZeneca στο Σενέφε | ενότητες, covid-19


Κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν, ο Βελγικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FAMHP) διενήργησε επιθεώρηση στο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Σενέφε (Αϊνό, Βαλλονία), για το οποίο η εταιρεία είχε επικαλεσθεί προβλήματα παραγωγής, αναφέρει η βελγική φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Standard.

 Η επιθεώρηση κατά τον FAMHP γίνεται σε συνεργασία με την AstraZeneca και θα συνταχθεί σχετική αναφορά.

Η εφημερίδα επικαλείται επιβεβαίωση του εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας Frank Vandenbroucke. “Κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν, ο Υπουργός Υγείας Vandenbroucke ανέθεσε στον FAMHP να πραγματοποιήσει επιθεώρηση στο εργοστάσιο Novasep. Ο στόχος είναι να πιστοποιήσουμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης οφείλεται πράγματι σε ένα πρόβλημα παραγωγής στο εργοστάσιο του Βελγίου”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η επιθεώρηση διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες”, “έτσι ώστε να διενεργείται με πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα”, κατά τον εκπρόσωπος του Vandenbroucke. “Οι Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία.” Όπως σημειώνεται “συντάσσεται μια έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και η σύνταξή της μπορεί να διαρκέσει σίγουρα μερικές ημέρες”.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.