Φον Ντερ Λάιεν: Συμφωνία με AstraZeneca για 40 εκατ. δόσεις εμβολίων το 1ο τρίμηνο στην ΕΕ | ενότητες, κόσμος


Τηλεδιάσκεψη της Προέδρου της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των φαρμακευτικών εταιρειών με τις οποίες η ΕΕ υπέγραψε Προκαταρκτικές Συμφωνίες Αγοράς εμβολίων, στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής: BionNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Curevac και Sanofi .

Παρευρέθηκαν επίσης οι Επίτροποι Στέλλα Κυριακίδου και Thierry Breton, ο ειδικός σύμβουλος της Προέδρου Peter Piot και Moncef Slaoui, καθώς και η Εκτελεστική Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Emer Cook.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι υπάρχει εξέλιξη σε σχέση με την AstraZeneca, “η οποία δεσμεύθηκε να παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο”.

Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να ξεκινήσει το έργο σχετικά με την ευρωπαϊκή ετοιμότητα βιοάμυνας.

Η Κομισιόν θα συγκροτήσει μια Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης για την Υγεία (HERA), η οποία θα παρέχει μια πιο δομημένη προσέγγιση για την ετοιμότητα για πανδημία. Το HERA θα βοηθήσει στην πρόβλεψη απειλών και στον εντοπισμό αντιδράσεων.

Η βιομηχανία θα είναι ένας σημαντικός εταίρος. Η συνεργασία με τη βιομηχανία θα επικεντρωθεί τόσο στη βελτίωση της ευρωπαϊκής ετοιμότητας για πανδημία μεσοπρόθεσμα όσο και στη συμβολή στην αντιμετώπιση πιο άμεσων προκλήσεων που σχετίζονται με το COVID19.

Κατά την προετοιμασία του HERA, ξεκινά ήδη μια πιλοτική απάντηση σχετικά με την ευρωπαϊκή ετοιμότητα βιοασφάλειας. Ο στόχος είναι η χρηματοδότηση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης εμβολίων και η αύξηση της παραγωγής βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, καθώς και η στόχευση των παραλλαγών του COVID19.

Η πανδημία κατέδειξε ότι η παραγωγική ικανότητα είναι ένας περιοριστικός παράγοντας. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.

Επιπλέον, η εμφάνιση παραλλαγών ανησυχίας εγείρει την επικείμενη απειλή της μειωμένης αποτελεσματικότητας των πρόσφατα εγκεκριμένων εμβολίων. Αναγνωρίστηκε ότικ είναι σημαντικό να υπάρξρει προετοιμασία για την εμφάνιση τέτοιων μεταλλάξεων.

Η συζήτηση με τις εταιρείες περιστράφηκε ακόμα στην ταχεία ανάπτυξη, κατασκευή και έγκριση των εμβολίων για παραλλαγές COVID19 στην ΕΕ. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, με πολλές πρακτικές προτάσεις, αναφέρει η Κομισιόν.

Περαιτέρω συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη βιομηχανία και άλλους σχετικούς τομείς τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.