Τσιόδρας: Η Αττική χρειάζεται μεγάλη προσοχή – Είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα | ενότητες, πολιτική


Η Αττική “βράζει”. Αυτό είναι το συμπέρασμα της ομιλίας του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή. Ο καθηγητής έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι λίγο λιγότερα από 4.000, ενώ η αύξηση που καταγράφεται από την προηγούμενη εβδομάδα είναι ως εξής: 83% ο βόρειος τομέας, 123% ο δυτικός τομέας , 90% ο Πειραιάς. 

“Οι αντοχές του κόσμου εξαντλήθηκαν. Ο ιός προσπαθεί να ξεφύγει και από τα μέτρα και ενδεχομένως με μεταλλάξεις ακόμα και από τα εμβόλια. Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων. Δεν έχει τελειώσει ο ιός. Είναι ακόμα εδώ. Θα μας πιέσει κι άλλο. Η Αττική είναι πραγματικά μια περιοχή που χρειάζεται προσοχή“ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας .

Ο καθηγητής προσέθεσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια αύξηση 80 με 100 εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Τσιόδρας έδειξε μάλιστα ιδιαίτερη ανησυχία για τις μεταλλάξεις αλλά και το αποκαλούμενο variant το οποίο είναι πολλές μεταλλάξεις μαζί. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι είχαμε και δικές μας μεταλλάξεις με συνέπεια το δεύτερο κύμα να είναι διαφορετικό σε στελέχη από το πρώτο.

Στο ίδιο μήκος κύματος επέστησε την προσοχή για τη Δυτική Ελλάδα αλλά και για το Λασιθίου και κάλεσε τους βουλευτές να συμβάλλουν στη σωστή ενημέρωση του κοινού. Ανέφερε χαρακτηριστικά σπέρματα δυσπιστίας τα οποία γεννούν οι ψευδείς ειδήσεις.

“Δεν μπολιάζονται οι άνθρωποι και κυριαρχεί ο ιός” είπε επισημαίνοντας το παράδειγμα της Πάτρας όπου νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο δεν εμβολιάστηκε νόσησε.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.