Η «ακτινογραφία» των εμβολίων! | ενότητες, κοινωνία


Oλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα 8 διαθέσιμα σκευάσματα.

Ισχυρά όπλα πρόκειται να προστεθούν στη φαρέτρα της επιστήμης ενάντια στην πανδημία, με την κυκλοφορία και νέων εμβολίων για τον SARS-CoV-2. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Janssen, ενώ διεθνώς, μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να έχουν κυκλοφορήσει άλλα επτά εμβόλια.

Η εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού ανέδειξε τα πλεονεκτήματα κάποιων εμβολίων έναντι άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Υφεση της πανδημίας το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου

Της Δήμητρας Πανανού

Μετά από 15 ημέρες αναμένουν οι ειδικοί να φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το νέο lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Η έξαρση της πανδημίας, όπως υποστηρίζουν, αναμένεται να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, με ανησυχητικούς παράγοντες τις μεταλλάξεις, αλλά και την πίεση στους μεγάλους δήμους.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Το σχέδιο του Μαξίμου για ασφαλές καλοκαίρι

Του Γιώργου Σιαδήμα

Με διπλή στόχευση κινείται η κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας, με χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι, επιδιώκοντας αφενός να έχει αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών και αφετέρου να πάει καλά ο τουρισμός μέσα από μια σειρά κινήσεων, καθώς αποτελεί κομβικό κομμάτι για την ελληνική οικονομία.

Το αυστηρό lockdown του Φεβρουαρίου είναι το πρώτο κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που έχει να κάνει όχι μόνο με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Στα όριά της η Γαλλία!

Της Μαρίας Δεναξά

Υπό τον φόβο μιας γενικευμένης κοινωνικής ανυπακοής στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν φαίνεται αποφασισμένος -τουλάχιστον για την ώρα- να επιβάλει ένα τρίτο γενικευμένο lockdown. Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δείχνει πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο και μαρτυρά πως ένα τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών στη Γαλλία (μετά τη Βρετανία και την Πορτογαλία), η οποία έκανε έκκληση για διεθνή βοήθεια, καθώς το σύστημα Υγείας της χώρας έχει πιεστεί ασφυκτικά. Η αναποφασιστικότητα του Μακρόν για τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων οφείλεται στο γεγονός ότι η γαλλική οικονομία έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, την ώρα που στη χώρα γίνονται αισθητές οι αντιδράσεις και η κόπωση του κόσμου απέναντι στην πρωτόγνωρη και τόσο σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Αγώνας δρόμου από τις φαρμακοβιομηχανίες

Του Παντελή Βαλασόπουλου

Παρα τις πρώτες αστοχίες της Ε.Ε. και τα σφάλματα με τις συμφωνίες και τις παραγγελίες για τα εμβόλια, υπάρχουν εξελίξεις που δείχνουν πως σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ανοσία της αγέλης.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.