Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ανοιχτή από τις 13:00 η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας για έξι ώρες | ενότητες, κοινωνία


Ανοίγει για έξι ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη μία το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας.

Από τις 7 σήμερα το απόγευμα έως τις 7 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα ξανακλείσει επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

(13:00) Νέα Οδός: Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε

Η Νέα Οδός, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετική απόφαση της τροχαίας, επιτρέπεται εκ νέου η κυκλοφορία των οχημάτων, καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, που είχε διακοπεί αμφίπλευρα νωρίς το πρωί λόγω εκδήλωσης σφοδρών καιρικών φαινομένων.

Οι αντιπαγετικές και αποχιονιστικές εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.

Θεσσαλονίκη: Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία στην Κ. Μακεδονία με απόφαση του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα

Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες. Κλειστοί θα μείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί.

Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια αλλά αποφάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Σε ποιες περιοχές σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο καταγράφονται προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Σε ισχύ έχει τεθεί στην Αχαΐα η απόφαση για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λεωφορείων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της κακοκαιρίας, στα εξής σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου:

  – Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Χιονοδρομικού Κέντρου.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Αιγίου μέσω Πτέρης.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Λουσών.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους δρόμους που οδηγούν από την Πάτρα και το Αίγιο προς τις περιοχές των Καλαβρύτων και των υπόλοιπων ορεινών περιοχών της Κλειτορίας, της Αιγιάλειας και του Δήμου Ερυμάνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων, στα εξής σημεία:

– Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, συγκεκριμένα στο 70ό χιλιόμετρο, λόγω πτώσης βράχων.

– Στην επαρχιακή οδό Ελληνικών-Κάτω Ζευγαρακίου, συγκεκριμένα 300 μέτρα μετά την έξοδο της τοπικής κοινότητας Άνω Κερασόβου προς Ελληνικά, λόγω καθίζησης.

– Στη δημοτική οδό Αγίου Γεωργίου-Ξηρέικων Άνω Κουδουνίου του Δήμου Μεσολογγίου, συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Ξηρέικα-Άνω Κουδούνι, λόγω κατολίσθησης.

Ακόμη, στην Αιτωλοακαρνανία είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας, όπως επίσης και στο υπόλοιπο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην Κορινθία

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ειδικότερα, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές:

– Στην επαρχιακή οδό Κιάτου-Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο έως τη Γκούρα.

– Στην επαρχιακή οδό Γκούρας-Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Γκούρας-Δερβενίου από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Γκούρας-Λεβιδίου από 1ο έως το 20ό χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στις γειτονικές οδούς που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου-Γκούρας από το 5ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και σε παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Στην επαρχιακή οδό Λυγιάς-Πύργου από το 8ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στις οδούς που συνδέουν τα τοπικά διαμερίσματα.

Πού έχει απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.