Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής – Στο τραπέζι η παράταση του lockdown | ενότητες, κοινωνία


Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι είναι η παράταση του lockdown στην Αττική, ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”.

Ενδεχομένως να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αθ. Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτιμώντας παράλληλα πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα.

“Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι”, είπε εντούτοις και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαία, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, παραδέχτηκε ωστόσο πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Αυξάνεται η πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής 

Στο μεταξύ, αυξάνεται η πίεση στις μονάδες Υγείας της Αττικής και είναι ενδεικτικό ότι το μεσημέρι της Τετάρτης από τις 240 κλίνες εντατικής COVID των νοσοκομείων της Αττικής, κενές ήταν οι 36 με το ποσοστό πληρότητας να ανέρχεται στο 85%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκαν 755 κρούσματα κορωνοϊού και 13 θάνατοι λόγω COVID, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 313.

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής το μεσημέρι της Τετάρτης νοσηλεύονταν 204 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι κλίνες εντατικής COVID στο λεκανοπέδιο ήταν 240 (συμπεριλαμβανομένων και οκτώ κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία), αριθμός που ωστόσο διευρύνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.