Προς αυστηρό lockdown λόγω αφρικανικής μετάλλαξης δήμος Ευόσμου και Ηράκλειο Κρήτης | ενότητες, κοινωνία


Προς σκληρό lockdown φαίνεται πως οδεύουν το Ηράκλειο της Κρήτης και ο δήμος Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην περίπτωση του Ηρακλείου, ο συναγερμός έχει σημάνει έπειτα από τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, που θεωρείται ότι είναι πιο μεταδοτική, ενώ στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού η εισήγηση των ειδικών για καθολικό lockdown φαίνεται πως γίνεται, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Σε κάθε περίπτωση, τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επικοινωνία Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου με Χαρδαλιά: Δεν κλείδωσε το lockdown

Όπως διευκρινίζει όμως, μιλώντας στο GRTimes, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση καθολικού lockdown στον δήμο, πληροφορία που προκύπτει κατόπιν επικοινωνίας του ίδιου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Επικοινώνησα ευθύς με τον υφυπουργό, κ. Νίκο Χαρδαλιά και μου διευκρίνισε ότι αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η απόφαση της κυβέρνησης. Δεν έχει κλειδώσει το lockdown για την περιοχή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει για τις περιοχές που μπαίνουν σε lockdown

 

  • Aναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των δικαστηρίων.
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

 

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.