Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για Κουφοντίνα και Λιγνάδη | ενότητες, πολιτική


Σε προθέρμανση ενόψει της μεθαυριανής  σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών παραπέμπει η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή με την αντιπαράθεση να είναι σφοδρή και να αφορά σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας

Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας ως συνειδητή πολιτική επιλογή και εκδικητική πράξη την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αστυνομικό κράτος. “Η υπόθεση οδηγείται σε δραματική εξέλιξη για τη ζωή του καταδικασμένου Κουφοντίνα, με τη διάθεση της κυβέρνησης να εκδηλώνεται δια της σιωπής και της μη λήψης μέτρων ώστε να υπάρξει μια εμβληματική εκδικητική πράξη στο πρόσωπο του κρατουμένου, ο οποίος δεν ζητά τίποτα άλλο από το να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και από τις αγροτικές φυλακές να επιστρέψει στη φυλακή από την οποία είχε μεταχθεί” είπε ο κ. Βούτσης. Μάλιστα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής συνέκρινε την αποφυλάκιση καταδικασθέντος στην υπόθεση του Noor1 έπειτα από επτά χρόνια διερωτώμενος πόσες ζωές είχαν χαθεί από τα ναρκωτικά. 

Στην τοποθέτηση του κ. Βούτση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που μείωσε τις ποινές για βιαστές και τρομοκράτες και πως με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κουφοντίνας θα αποφυλακιστεί νωρίτερα. “ Γιατί αποφυλακίστηκε κύριε Βούτση αυτός για τα ναρκωτικά στα επτά χρόνια. Διότι το άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Διότι το προηγούμενο νομικό μας πλαίσιο όριζε ότι τα ναρκωτικά στα πολλά κιλά είναι ισόβια” είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να γίνει διότι ο Κορυδαλλός από τον οποίον είχε μεταχθεί έχει πλέον μετατραπεί σε φυλακή για υποδίκους και ήπιους εγκληματίες. “Επομένως ο μεγαλύτερος εγκληματίας στις ελληνικές φυλακές, θέλει να παραβιάσει τον νόμο η κυβέρνηση εκβιάζοντας την. Θα μιλήσουμε σοβαρά;, Όποιος κάνει απεργία πείνας για το που θα εκτίσει την ποινή του, θα είναι κυριαρχικό δικαίωμα; Κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα. Είμαστε αποφασισμένοι ότι κάθε μέρα που φεύγουμε από το σπίτι μας και φιλάμε τα παιδιά μας ότι οπαδοί του Κουφοντίνα μπορεί να μας σκοτώσουν . Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών” είπε. Η φράση του κ. Πλεύρη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πλεύρη προκάλεσε την αντίδραση του τ. Προέδρου της  Βουλής ο οποίος πήρε τον λόγο λέγοντας ότι ο κ. Πλεύρης θέλει να χωρίσει τη Βουλή και να κάνει ξανά τη δίκη. 

Ο κ. Πλεύρης επανήλθα αυτή τη φορά για τα θέματα βιαστών λέγοντας ότι και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις ποινές της κάθειρξης. Ήταν επιλογή σας οι μικρότερες ποινές.  Οι διορθώσεις του βιασμού πέρασαν μόνο από τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας .Το κάθε κόμμα κρίνεται και έχει αυστηρή πολιτική ευθύνη. Πολιτική ευθύνη δεν είναι μόνο μια ατυχής δήλωση Υπουργού. Είναι και το τι ψηφίζει ο καθένας. Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα έχουν γίνει το ποινικό σας μητρώο.Να ζητήσετε συγγνώμη από στα θύματα γιατί οι θύτες θα έχουν μειωμένες ποινές” είπε. 

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη κυριαρχούν καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση για συγκάλυψη. Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης μίλησε για επιλογή της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της κρυπτόμενη πίσω από αδικαιολόγητη άγνοια για περιστατικά που περνούσαν από γνώση πολλών και δεν επιτρεπόταν να τα αγνοούν οι αρμόδιοι.  Παράλληλα ωστόσο απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μην επιτραπεί να εκπέσει ο δημόσιος διάλογος  σε άκρατο εκχυδαϊσμό και τοξικότητα.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως και η τοποθέτηση του εισηγητή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήττα, ο οποίος πρότεινε ποινή χημικού ευνουχισμού αλλά και δημοψήφισμα προκειμένου ο λαός να επιλέξει την επιθυμητή ποινή.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.