Στα όρια συναγερμού το ΕΣΥ – Μόνο 26 κλίνες διαθέτουν οι ΜΕΘ της Αττικής | ενότητες, κοινωνία


Στα όρια συναγερμού βρίσκεται  το σύστημα Υγείας, ειδικά στο Λεκανοπέδιο που πιέζεται ασφυκτικά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Η πληρότητα στις ΜΕΘ ξεπερνά το 90% . Τουλάχιστον τρία μεγάλα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο» δεν έχουν διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ Covid, ενώ άλλα νοσοκομεία όπως το «Αττικόν» και το «Γεννηματάς» εφημέρευσαν με μία ή δύο κλίνες διαθέσιμες. Οι κενές κλίνες σε ΜΕΘ της Αττικής είναι μόνο 26.

Σχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Έκτακτο Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί αύριο, προβλέπει καταρχάς την αύξηση των κλινών COVID στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Μάλιστα συζητάται το ενδεχόμενο να μετατραπούν δύο νοσοκομεία αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid. Ενώ το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ θα λειτουργεί μόνο σαν non Covid νοσοκομείο, ώστε τα περιστατικά που κανονικά θα διακομίζονταν στα άλλα νοσοκομεία να πηγαίνουν εκεί.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αυξηθούν κατά 40 οι κλίνες Covid, στα νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 , άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο.

Στη μάχη έχουν μπει και ιδιωτικές κλινικές ώστε να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Ηδη έχουν εξασφαλιστεί 120 κλίνες non CoViD και είναι σε συζητήσεις για να παραχωρήσουν και άλλες.

Την ίδια ώρα έχουν διακοπεί οι διακομιδές για απλή νοσηλεία από περιοχές κοντά στην Αττική, όπως είναι η Κόρινθος, η Χαλκίδα η Λειβαδιά και η Θήβα και μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο για  άνοιγμα επιπλέον κλινών, στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και  της Κορίνθου, ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Δεδομένα

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ ανησυχητικά  καθώς δεν υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου στην Αττική όπως αναμενόταν .Χθες για άλλη μια ημέρα διατηρήθηκαν σε τετραψήφιο αριθμό τα νέα κρούσματα  ήταν 1.176- όταν τα διαγνωστικά τεστ ήταν σχεδόν τα μισά από αυτά που γίνονται τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή γύρω στα 18.000, γεγονός που δείχνει ότι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τα καλά νέα είναι ότι βγαίνει από την εντατική το 5χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν με  φλεγμονώδες σύνδρομο που σχετίζεται με το κορωνοϊό ωστόσο δυστυχώς σε  βαριά κατάσταση νοσηλεύεται δια σωληνωμένο νεογνό που προσβλήθηκε από τον ιό.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.