14.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική – Ο επιδημιολογικός χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές | ενότητες, κοινωνία


Καμία αισιοδοξία δεν προκαλούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Για άλλο ένα 24ωρο είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων (σχεδόν 3.500 ,εκ των οποίων τα μισά στην Αττική), με τους επιστήμονες μάλιστα να εκτιμούν ότι μόνο στο Λεκανοπέδιο τα ενεργά κρούσματα πλησιάζουν τα 14.000!

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διασπορά του ιού και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς υψηλός αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε σε Θεσσαλονίκη , Αχαΐα, Λάρισα και Κοζάνη. Μάλιστα το 77% των κρουσμάτων σε Αθήνα και Κρήτη έχουν τη βρετανική μετάλλαξη γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

500 εισαγωγές την ημέρα

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφυκτική ,καθημερινά δίνεται μια άνιση μάχη, με μέσο όρο ημερησίων εισαγωγών , τα τελευταία 24ωρα πάνω από 500 και οι μισές στην Αττική είναι σαν να καταλαμβάνεται καθημερινά ένα ολόκληρο νοσοκομείο. Οι  διασωληνωμένοι είναι περισσότεροι από ποτέ έχουν φτάσει τους 760.  Ηδη τα δύο νοσοκομεία covid που έβαλε το Υπουργείο Υγείας στη μάχη, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το “Σισμανόγλειο” και ο “Ερυθρός Σταυρός” έχουν πλέον κορεστεί.’. Το σκληρό επιδημιολογικό τοπίο συμπληρώνεται από τους 67 θανάτους που καταγράφηκαν ενώ οι νεκροί λόγω κορωνοϊού μόνο το Μάρτιο ανήλθαν σε 1.600.

Ειδικά στην Αττική με βάση την αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, την πρώτη θέση κατέχει η Δυτική Αττική και ακολουθούν: Πειραιάς ,Κεντρικός Τομέας Αθηνών  και  Δυτικός Τομέας.

Εμβολιασμοί

Άνοιξε από σήμερα, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα των 65-69 ετών. Ενώ ξεκινά άμεσα ο εμβολιασμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα.

Σημειώνεται ότι πολλά ερωτηματικά  έχει προκαλέσει η παραίτηση ενός μέλους της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, του καθηγητή Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλου, που στην επιστολή παραίτησης του κατηγορεί την Επιτροπή για προσπάθεια απόκρυψης των παρενεργειών των εμβολίων καθώς όπως ισχυρίζεται η Επιτροπή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων και ειδικά του εμβολίου της Astra-Zeneca και έχει γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.