Φον Ντερ Λάιεν: Νέα συμφωνία ΕΕ με Pfizer για επίσπευση παράδοσης 50 εκατ. δόσεων εμβολίων | ενότητες, κόσμος


Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νέα συμφωνία Κομισιόν –  Pfizer για 50 εκ. δόσεις το 2ο τρίμηνο του 2021, που θα αρχίσουν να φτάνουν στην ΕΕ από τον Απρίλιο ενώ αρχικά προορίζονταν για το 4ο τρίμηνο του 2021, οι οποίες θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούν οι εξελίξεις με τη J&J και την AZ. 

Ανακοίνωσε ακόμα και δεύτερη συμφωνία (που θα υπογραφεί σύντομα) για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022 και 2023 για χρήση ενίσχυσης (booster) ή αντιμετώπισης παραλλαγών.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι όλες οι δόσεις θα κατανεμηθούν με βάση την αναλογία του πληθυσμού και το 2ο τρίμηνο του 2021, η ΕΕ θα λάβει από τη Pfizer 250 εκατ. δόσεις. Οι επιπλέον 50 εκ. προορίζονταν αρχικά για το 4ο τρίμηνο.

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΕΕ έχει λάβει συνολικά ως χθες 126 εκ. δόσεις εμβολίων και έχουν γίνει 100εκ. εμβολιασμοί έ, το 25% με 2η δόση και άρα 27 εκ. Ευρωπαίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Η νέα συμφωνία για τα 1,8 δις της Pfizer το 2022 και 2023  προβλέπει παραγωγή στην ΕΕ.

Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στο 70%, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγούμε από την πανδημία, ωστόσο προειδοποίησε ότι ακόμα πολλοί παράγοντες μπορεί να εκτροχιάσουν το πρόγραμμα, αλλά η Κομισιόν κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την J&J.

Η ανάρτηση της Φον Ντερ Λάιεν

Συγκεκριμένα, όπως δήλωση η Πρόεδρος της Κομισιόν “τα καλά νέα είναι ότι ο εμβολιασμός αυξάνει την ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη! Τα κράτη μέλη έχουν λάβει περισσότερες από 126 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από χθες. Και χαίρομαι που λέω ότι σήμερα έχουμε φτάσει τα 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην ΕΕ. Αυτό είναι ένα ορόσημο για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Από αυτούς τους 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς, περισσότερο από το ένα τέταρτο είναι δεύτερες δόσεις – που σημαίνει ότι έχουμε πλέον περισσότερα από 27 εκατομμύρια άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.”

“Γι ‘αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι καταλήξαμε σε συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για, για άλλη μια φορά, να επιταχύνουμε τη χορήγηση εμβολίων. 50 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις εμβολίων BioNTech-Pfizer θα παραδοθούν το τρίμηνο 2 του τρέχοντος έτους, ξεκινώντας τον Απρίλιο. Αυτές οι 50 εκατομμύρια δόσεις είχαν αρχικά προβλεφθεί για παράδοση το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Τώρα, είναι διαθέσιμες στο 2o τρίμηνο”, ανακοίνωσε.

“Αυτό θα αυξήσει τις συνολικές δόσεις της BioNTech-Pfizer σε 250 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο. Αυτές οι δόσεις θα κατανεμηθούν αναλογικά στον πληθυσμό, μεταξύ όλων των κρατών μελών”, όπως είπε.

“Με βάση όλα αυτά, αρχίζουμε τώρα μια διαπραγμάτευση με την BioNTech-Pfizer για τρίτο συμβόλαιο. Αυτή η σύμβαση θα προβλέψει την παράδοση 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά την περίοδο 2021 έως 2023”, ανακοίνωσε η Πρόεδρος.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.