Μητσοτάκης: Το Πάσχα πρέπει να μείνουμε σπίτι για να μην έχουμε διασπορά του κορωνοϊού | ενότητες, πολιτική


Στις 6:00 το απόγευμα αναμένεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα, προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος τους Έλληνες πολίτες για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει πως τις ημέρες του Πάσχα δεν πρόκειται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και θα περιγράψει τον οδικό χάρτη για την σταδιακή άρση των περιορισμών.

Δείτε το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψειι βήμα- βήμα πότε θα ανοίξει η εστίαση, με επικρατέστερη ημερομηνία στις 4 Μαΐου, σύμφωνα και με την εισήγηση των ειδικών, αλλά και το πότε θα ξεκινήσει επίσημα η τουριστική περίοδος.

Η ημερομηνία κλειδί είναι η 14η Μαΐου όταν δηλαδή θα ανοίξει ο τουρισμός αφού τότε θα σταματήσουν να ισχύουν και τα sms στο 13033 για την μετακίνηση ενώ την ίδια ημέρα μπορεί να ανακοινωθεί και η μετακίνηση από νομό σε νόμο.

Αν και υπάρχει μια πρόταση η μετακίνηση από νομό σε νομό να έρθει ακόμα πιο μπροστά για να μπορέσουν να προετοιμαστούν και οι επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού.

Το σίγουρο είναι ότι Πάσχα θα κάνουμε στα μπαλκόνια μας και στις αυλές μας ενώ οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές όλη την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και το βράδυ της Ανάστασης.

Στο ενδιάμεσο οι εμβολιασμοί, τα self test και ο καλός καιρός θα είναι όπλα στην φαρέτρα για να πάρει σάρκα και οστά ο όλος σχεδιασμός στην τελική ευθεία.

Έτσι, φαίνεται πως αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να υποδέχονται πελάτες ελεύθερα, χωρίς τον περιορισμό του SMS στο 13032 με μόνο περιορισμό τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό καταναλωτών βάσει τετραγωνικών.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.