Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά κέντρα | ενότητες, κοινωνία


Μετά την αρνητική εισήγηση που εισέπραξε από τους ειδικούς την προηγούμενη Παρασκευή, το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά να εξεταστεί και πάλι η πιθανότητα επαναλειτουργίας από την ερχόμενη Δευτέρα των κέντρων αισθητικής και των μεγάλων εμπορικών κέντρων και mall εν όψει του Πάσχα καθώς όπως έχει επισημάνει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με τη συγκεκριμένη αναστολή λειτουργίας δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, ένα άλλο ένα θέμα που έχει απασχολήσει τους λοιμωξιολόγους είναι το click inside, το οποίο έχει ζητηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθεί από την στιγμή που είναι διαθέσιμο το εργαλείο των self tests στο λιανεμπόριο. Παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα και αυτό το ενδεχόμενο είχε απορριφθεί από τους επιστήμονες, στην σημερινή συνεδρίαση αυτή τη στιγμή συζητείται και πάλι.

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων της επιτροπής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr μπαίνει και ένα νέο αίτημα της κυβέρνησης, να λειτουργήσει με click inside το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη.

Να θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίζουν μόνο με την μέθοδο του click away. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σε σημερινές του δηλώσεις είπε πως ζητά από την επιτροπή και από τον υπουργό Ανάπτυξης, να παρθεί απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση ώστε να ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης με click inside από αύριο για να αρχίσει η αγορά και η κοινωνία να μπαίνει σε μία κανονικότητα.

Οδικός χάρτης εστίασης

Το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μαΐου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Θυμίζουμε όπως αποκάλυψε από χθες το real.gr η εστίαση φαίνεται ότι θα επαναλειτουργήσει με υποχρεωτικά self test για το προσωπικό δύο φορές την εβδομάδα, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι, υποχρεωτική μάσκα για το προσωπικό και υποχρεωτική μάσκα για τον πελάτη μέχρι έως ότου κάτσει στο τραπέζι. Αναμένουμε λοιπόν, τις ανακοινώσεις, στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.