Καλογρίτσας: Θυμήθηκα στον ύπνο μου κι ένα ακόμα sms με τον Παππά – Ένταση στην Προανακριτική | ενότητες, πολιτική


Έγγραφο για τον διαμοιρασμό των ποσοστών επικαλέστηκε ο μάρτυρας.

Το περιεχόμενο μιας ακόμα επικοινωνίας με τον τότε Υπουργό Νίκο Παππά αποκάλυψε με την έναρξη της σημερινής του κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας. Σύμφωνα με αυτό ο κ. Παππάς κατά τον κ. Καλογρίτσα του υπέδειξε να συναντηθεί με τον κ. Λιανό της εταιρείας CCC. Ο μάρτυρας εμφανίστηκε ενοχλημένος από την αμφισβήτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια κατά την έναρξη της κατάθεσής του να πει ότι έβαλε τη μνήμη του να δουλέψει και στον ύπνο του θυμήθηκε ένα ακόμα sms.” Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος” είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Καλογρίτσας ανακάλεσε στη μνήμη του και έγγραφο για τον διαμοιρασμό των μετοχών του τηλεοπτικού σχήματος. Απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καλογρίτσας είπε :” Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός”. Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε: ” Μπροστινός; ποιων;” με τον κ. Καλογρίτσα να απαντά ότι είχε τις μετοχές του Νίκου Παππά. 

Στο σημείο εκείνο η ένταση ανέβηκε καθώς ο κ. Καλογρίτσας επικαλέστηκε την ασθενή του μνήμη λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να τα θυμηθεί με τον Παύλο Πολάκη να φωνάζει: “Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα”.  Ο κ. Μαρκόπουλος της Ν.Δ αντέδρασε λέγοντας ότι ο κ. Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει. Αίσθηση προκάλεσε όμως η παρέμβαση Καλογρίτσα ο οποίος είπε: “Κύριε Μαρκόπουλε ο κ. Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια”.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του μάλιστα υποστηρίζει ότι ο κ. Παππάς κοιμόταν στο σπίτι του. Οι σχέσεις μάλιστα ήταν κατά τον κ. Καλογρίτσα  τόσο φιλικές που είπε: 

“Άκουσα πως ο Νίκος ο Παππας συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ. Είχα κι έναν γιατρό για το σάκχαρο. Το φοβόταν και εξεταζόμασταν μαζί”.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.