Οι νέες τιμές των ακινήτων | ενότητες, οικονομία


Eνα νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων φέρνει η ριζική αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών, που πρόκειται να ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα ισχύσουν το 2022.

Για πρώτη φορά θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα 3.000 περιοχές σε όλη τη χώρα, στις οποίες σήμερα δεν εφαρμόζονται αντικειμενικές τιμές και οι ιδιοκτήτες τους πλήρωναν απειροελάχιστο φόρο (κυρίως ΕΝΦΙΑ), όπως ισχύει με τα αγροτεμάχια, ενώ σε 6.000-7.000 θα υπάρξουν αυξήσεις από 30% έως και 100% των αντικειμενικών, αλλά και μειώσεις-διορθώσεις σε 3.000-4.000 περιοχές.

Με βάση τα στοιχεία των εκτιμητών που έχουν κατατεθεί στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η μεγαλύτερη αύξηση 50%-60% (όχι στις νέες υπό ένταξη περιοχές) προκύπτει σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, ενώ στα βόρεια προάστια εκτιμάται ότι οι τιμές θα κινηθούν αυξητικά από 20% έως 30%. Επίσης, αύξηση αναμένεται και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, καθώς η ανάπλαση και τα επιχειρηματικά σχέδια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τραβούν προς τα πάνω τις τιμές.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.