Το σχέδιο της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» των 70 χλμ. – Ποδηλατόδρομος από τον Πειραιά έως το Σούνιο | ενότητες, πολιτική


Σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» που πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

«Η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα έργα αστικών αναπλάσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Η παρουσίαση του εργου

«Αυτό που αποκαλούμε αθηναϊκή ριβιέρα, 70 χιλιόμετρα μετώπου προς τη θάλασσα που σήμερα είναι αδύνατο κάποιος να τα διανύσει. Υπάρχουν ιδιοκτησίες, που ανήκουν στο δημόσιο, σε δήμους, ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Αυτό το πράγμα μπορεί να γίνει μόνο με συνεκτική μελέτη και με σχέδιο που θα ενοποιήσει τις προσπάθειες.

Σήμερα έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε γι αυτό το έργο. Η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Γι αυτό και αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα έργα αστικών αναπλάσεων.

Χαρακτηριστικά, το έργο που δρομολογείται για να αποκτήσει ζωή ο πόλος του ΟΑΚΑ. Θα εντάξουμε έργο 40 εκατομμυρίων στο Ταμείο Ανάκαμψης για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες. Σπουδαία δουλειά γίνεται στο Τατόι, θα δώσουμε δυνατότητα πρόσβασης σε πνεύμονα πρασίνου. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το έργο για το οποίο μιλάμε σήμερα. Για πρώτη φορά έχει κεντρική χρηματοδότηση και θα έχει κεντρικό σχεδιασμό».

Δείτε την ομιλία του:

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.