Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Οριοθετημένες οι πύρινες εστίες – Καταγγελίες για εμπρησμό | ενότητες, κοινωνία


Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε τέσσερις διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε 4-5 σπίτια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως δεν μπορεί να ήταν τυχαία τα πολλά μέτωπα που ξέσπασαν μέσα στη νύχτα, εκτιμώντας πως πρόκειται για έργο εμπρησμού. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού του Μαραθώνα, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, τόνισε πως η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής Άρης Βασιλείου μίλησε στο Οpen για τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη λέγοντας πως είναι εμπρησμός, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονα τρεις εστίες.

Πολλοί κάτοικοι εγκατάλειψαν τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση).

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε από τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφέρε το μήνυμα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έδωσαν ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.