Νέα δημοσκόπηση: H διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος – Τι λένε οι Έλληνες για ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία | ενότητες, κοινωνία


Οι πολίτες απάντησαν, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα σχετικά με την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και το ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Παραμένει διψήφια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 11 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι στο 10,1% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24,9%.

Ακολουθούν:

-ΚΙΝΑΛ με 6,4%

-ΚΚΕ με 5,3%

-Ελληνική Λύση με 4,4%

-ΜέΡΑ25 με 4,1%

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο, ενώ 24% υποστηρίζει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων

-Νέα Δημοκρατία 35%

-ΣΥΡΙΖΑ 24,9%

-ΚΙΝΑΛ 6,4%

-ΚΚΕ 5,3%

-Ελληνική Λύση 4,4%

-ΜέΡΑ 25 4,1%

-Πλεύση Ελευθερίας 1,6%

-Έλληνες για την Πατρίδα 1,3%

-Άλλο κόμμα 5,1%

-Αναποφάσιστοι 11,9%.

Η ελληνογαλλική συμφωνία 

Στο ερώτημα για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, το 64% απάντησε πως τη βλέπει θετικά, το 24% αρνητικά, ενώ 12% απάντησε «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του Σαχέλ 

Για το αν πρέπει η Ελλάδα να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη Σαχέλ στην Αφρική, το 43% λέει πως δεν πρέπει, το 33% συμφωνεί, ενώ «δεν ξέρω – δεν απαντώ» απάντησε το 24%.

Για ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία

Στο κρίσιμο ερώτημα «πόσο πιθανό θεωρείτε η Τουρκία να προκαλέσει πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα», οι πολίτες απάντησαν: 45% απίθανο, 43% πιθανό και 12% ΔΞ/ΔΑ.

Για το αν η Γαλλία θα τηρήσει τη συμφωνία και θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα σε ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία το 32% απάντησε «μάλλον ναι», το 30% «σίγουρα ναι», το 13% «μάλλον όχι», το 11% «σίγουρα όχι» και το 14% «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση

Πηγή

www.real.gr

Related Posts

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.